Η ιστορία μας

Οι ιχθυοκαλλιέργειες ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ιδρύθηκαν το 1987 από τον Αναστάσιο Ραυτόπουλο έχοντας ως κίνητρο το μεράκι για τη θάλασσα και από τότε μέχρι σήμερα έχουν εξελιχθεί σε μία σύγχρονη καθετοποιημένη μονάδα η οποία διαθέτει ιχθυογεννητικό σταθμό, σύγχρονη μονάδα για την προπάχυνσης των ιχθυηρών, μονάδες εκτροφής στην ανοιχτή θάλασσα καθώς και σύγχρονη μονάδα συσκευασίας και τυποποίησης.

Σε όλη αυτή την πολυετή διαδρομή η εταιρεία διατήρησε αυτούσια την ταυτότητα της χαράζοντας μια πορεία μοναδική, αρμένισε στα πελάγη της γνώσης και της εξέλιξης χωρίς να ξεχάσει τις αρχικές της καταβολές που ήταν το μεράκι - η ποιότητα - ο ελεγχόμενος όγκος παραγωγής-καθαρό περιβάλλον.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας. Η Σαλαμίνα είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνα και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. Είναι επίσης γνωστή από την ομώνυμη ναυμαχία που έγινε το 480 π.Χ. ανάμεσα στους Έλληνες και τους Πέρσες σταματώντας την Περσική αυτοκρατορία να εισχωρήσει στην Ευρώπη.

Στο νησί υπάρχουν δύο πευκόφυτα δάση, το δάσος της Φανερωμένης στη βόρεια πλευρά του νησιού και το δάσος των Κανακιών στη νότια πλευρά το οποίο καταλήγει στη θάλασσα με όμορφες και καθαρές παραλίες ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και ο κόλπος στο Πυργιακόνι.